Info-avond participatie in Boerdonk
divider
Bijeenkomst Boerdonk

Vanavond hadden we de vuurdoop, de eerste info-avond. In dorpshuis Den Hazenpot in Boerdonk waren zo’n 20 geïnteresseerde toehoorders en hebben een vijftal sprekers het woord gevoerd.

Christine Wevers heeft namens Greentrust als mede-ontwikkelaar, uitleg gegeven over het ontstaan van de Blauwe Poort en dat er rekening is gehouden met maatschappelijke aspecten en natuur. Vanuit het publiek is er feedback gegeven voor het verbeteren van het wandelpad. Dit wordt als actiepunt opgepakt.

Wethouder Joan Briels heeft namens Laarbeek aangegeven dat er mogelijkheden zijn voor Boerdonkse initiatieven om aanspraak te maken op het omgevingsfonds dat is ingesteld als compensatie voor de ‘overlast’ van de zonneweide. Vanuit het publiek werd al meteen de geplande natuurspeelplaats genoemd.

Voorzitter Frits Swinkels gaf aan hoe je kunt participeren in de coöperatie en dat de bewoners binnen een straal van 2km om de Blauwe Poort voorrang hebben bij de toewijzing van de participaties. Dat is ook de reden dat we in Boerdonk de eerste bijeenkomst hielden.

Andries Mulder gaf een toelichting over de noodzaak om zelf energie te produceren en Peter Meijers heeft uiteengezet hoe dat de financiële constructie is opgezet, welke risico’s er spelen en welke kansen er zijn om een mooi rendement te behalen. 

Deze maand zijn er ook informatieavonden in Aarle-Rixtel, Lieshout en Beek en Donk gepland. Wil je dit niet missen? Schrijf je in op onze nieuwsbrief, dan wordt je op de hoogte gehouden van de locatie en tijdstip.

Op vrijdag 9 juni wordt om 16.00u zonneweide De Blauwe Poort officieel geopend en dat is ook de startdatum voor de inschrijving van de participaties. Het belooft een mooi feest te worden. Iedereen is daar van harte voor uitgenodigd.

Help ons om zoveel mogelijk mensen te bereiken en deel dit artikel via een van onderstaande socialmediakanalen.

Geplaatst: 01/06/2023
door Frank Kemme