financieel participeren 

Doe mee!

Participeren

Inwoners, bedrijven en organisaties van Laarbeek en Boerdonk kunnen financieel participeren in onze coöperatie en zo profiteren van Zonneweide de Blauwe Poort en andere energieprojecten in Laarbeek. 

Een participatie is een deelname in de coöperatie en is primair bedoeld om projecten vanuit de coöperatie mogelijk te maken. Op dit moment betreft dit de overname van 50% van de aandelen in de Blauwe Poort en een tweetal leningen aan dit zonnepark.

Participeren kan vanaf € 500,-.

Participeren is: samen financieel bijdragen aan groene projecten én samen delen in de opbrengst.

Waarom participeren in Laarbeek Energie?

  • je draagt bij aan lokale, schone energie en een duurzame gemeente
  • je participaties leveren naar verwachting een mooi financieel en maatschappelijk rendement op
  • je steunt de exploitatie van Laarbeek Energie
  • je hebt inspraak in het beheer van De Blauwe Poort
  • je beslist mee over nieuwe duurzame projecten in je eigen omgeving

Participatieronde 2023

Laarbeek Energie heeft een overeenkomst gesloten om per 1 januari 2024 de helft van de aandelen van en twee leningen aan zonneweide ‘De Blauwe Poort’ over te nemen. Voor deze overname is veel geld nodig en dat willen we in Laarbeek en Boerdonk ophalen.

Voor leden van Laarbeek Energie is het vanaf 9 juni 2023 mogelijk om in te schrijven voor een financiële participatie. Je wordt dan mede-eigenaar en je kunt zo meeprofiteren van de opbrengsten van dit duurzame initiatief! Om in te schrijven voor participaties moet je eerst lid worden. Dan krijg je toegang tot de portal waar je in kunt schrijven voor participaties. Dat geldt ook voor bedrijven en organisaties maar die moeten nu nog even contact met ons opnemen. Ben je al lid? Log dan hier in op de portal ‘Mijn Laarbeek Energie’.

Direct omwonenden van de Blauwe Poort hebben daarbij voorrang. Eind november is de financial close en moeten we al het geld bij elkaar hebben.

FAQ’s en Powerpointpresentatie

Om geïnteresseerden te voorzien van informatie hebben we op vier locaties in Laarbeek en Boerdonk informatie-bijeenkomsten gehouden waar we antwoord hebben geven op vragen die zijn gesteld. Tijdens deze bijeenkomsten zijn veel vragen gesteld. Lees hier de vragen en antwoordenDe powerpoint-presentatie die tijdens die avonden is getoond is hier te downloaden

Klik op onderstaande button voor uitgebreide informatie.

Let op, om te participeren moet je lid zijn.

Klik hier voor overige documenten. 

Over Zonneweide de Blauwe Poort

Op vrijdag 9 juni wordt de opening van zonneweide ‘De Blauwe Poort’ gevierd. Voor dit feest wordt een grote feesttent geplaatst waar de openingsceremonie zal plaatsvinden. 

Zonneweide ‘De Blauwe Poort’ ligt in Beek en Donk en wekt met 9,4 MWp voldoende groene energie op voor zo’n 3.000 huishoudens. Dit zonneproject geeft een boost aan de verduurzaming van de regio.

Door contracten met de overheid (SDE+) heeft de Blauwe Poort gegarandeerde minimumopbrengsten voor de opgewekte stroom in de eerste 15 jaar. Bij de aanleg van het park is veel rekening gehouden met het thema biodiversiteit en zijn de mensen uit de directe omgeving intensief betrokken bij het ontwerp.

Voor meer informatie over de Blauwe Poort klik hier.

AFM vrijstelling
Zonneweide de Blauwe Poort
Laarbeek Energie als mede-eigenaar van zonneweide De Blauwe Poort

Deel deze informatie via LinkedIn, Whatsapp, email, Facebook of Twitter

divider