Documenten participatie 2023

De bijzonderheden voor participeren in Coöperatie Laarbeek Energie zijn vastgelegd in het Informatie Memorandum 2023 (inclusief bijlagen: bijlagen). Daarnaast is het Participatiereglement van toepassing. De voorwaarden voor het lidmaatschap van de Coöperatie Laarbeek Energie zijn vastgelegd in de Statuten d.d. ?.

De rente wordt jaarlijks door de Leden (via ALV) vastgesteld. In 2020 was de rente 2%. De verwachte rente is tussen 2 en 5%. Verwacht wordt dat deze over 2023 3% en vanaf 2024 5% zal zijn.

Laarbeek Energie is een coöperatie die participeert in lokale projecten. Iedereen kan lid worden en naar wens participeren. We zijn onafhankelijk en niet onbelangrijk; wij hebben geen winstoogmerk.

Een paar goede redenen om ook te participeren:

  • Je wekt zelf schone energie op zonder CO2 uitstoot
  • Van de opbrengst realiseren we nieuwe projecten
  • Duurzame projecten zoals de Blauwe Poort werken het hele jaar door aan een schone wereld!
  • Als je participeert ontvang je jaarlijks rente op je participatiebedrag. 

 

 

participeren

Participeren

Leden van coöperatie Laarbeek Energie kunnen financieel participeren en zo profijt hebben van de zonnevelden of andere energieprojecten in ons dorp. Een participatie is een lening aan Laarbeek Energie die wij investeren in energieprojecten. Je koopt een of meerdere aandelen in Laarbeek Energie als geheel, waardoor je straks een aantal duurzame energieprojecten tegelijk steunt en de coöperatie de risico’s spreidt. Participeren kan al vanaf € 50,-.

Participeren is: samen financieel bijdragen aan groene projecten én samen delen in de opbrengsten.

Participatieronde 2023

We hebben een principeovereenkomst om per 1 januari 2024 de helft van de aandelen van zonneweide ‘De Blauwe Poort’ over te nemen. Daarvoor wordt het vanaf 9 juni 2023 mogelijk om in te schrijven voor een financiële participatie en zo mee te profiteren van de opbrengsten van dit duurzame initiatief. Direct omwonenden hebben voorrang. Eind november is de financial close voor het dit zonnepark.

divider

hoe werkt het

  • Je wordt lid van Laarbeek Energie. Een lidmaatschap kost € 10,- per jaar. Inschrijven gaat eenvoudig via het aanmeldingsformulier.
  • Bepaal zelf hoeveel geld je inlegt (vanaf € 50,-) en schrijf je in via het ledenportal.
  • De inschrijftermijn start op 9 juni 2023 en eindigt als het is volgestort, maar uiterlijk op 30 november.

Over Zonneweide de Blauwe Poort

Op vrijdag 9 juni wordt de opening van zonneweide ‘De Blauwe Poort’ gevierd. Voor dit feest wordt een grote feesttent geplaatst waar de openingsceremonie zal plaatsvinden. 

Zonneweide ‘De Blauwe Poort’ ligt in Beek en Donk en wekt met 9,5MW voldoende groene energie op voor zo’n 3.000 huishoudens. 

Voor meer informatie over de Blauwe Poort klik hier

logo Blauwe Poort

 

Deel deze informatie via LinkedIn, Whatsapp, email, Facebook of Twitter

divider
AFM vrijstelling