Open Energiedag bij Zonneweide De Blauwe Poort
divider

Dit jaar wordt voor de derde keer de Open Energiedag georganiseerd: op 16 september 2023 kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Dit jaar openen meer dan zestig locaties hun deuren voor publiek. Coöperatie Laarbeek Energie nodigt je uit om te komen kijken bij Zonneweide de Blauwe Poort op zaterdag aanstaande (16 september). Kom jij ook langs?

Zonneweide de Blauwe Poort wekt met een vermogen van 9,5 MW voldoende elektriciteit op voor 3.000 huishoudens. Tijdens de Open Energiedag kunnen bezoekers deelnemen aan een rondleiding. Deze start om 11.00 uur bij de poort van de zonneweide aan de Middenweg in Beek en Donk. Je komt hier door de Middenweg vanaf de kant van de rotonde bij de Bemmer helemaal uit te rijden.
Tijdens de rondleiding wordt uitleg gegeven over alles wat er komt kijken bij de bouw van een zonneweide, hoe werkt het, hoe is het aangesloten op het net, hoe wordt de biodiversiteit bewaakt, wat zijn verdere mogelijkheden en nog veel meer. Ook kun je meer informatie krijgen over het meedoen met de coöperatie Laarbeek Energie.

Iedereen is welkom en aanmelden voor de rondleiding is niet nodig. Als je meer informatie wil over de Open Energiedag of over de Coöperatie Laarbeek Energie kun je een mail sturen aan info@laarbeekenergie.nl. Telefonisch zijn wij (beperkt) bereikbaar op 0492-388808.

Deel dit artikel via een van onderstaande socialmediakanalen.

Geplaatst: 12/09/2023
door Frank Kemme