Nieuwsberichten

Energietransitie lokale bedrijven
Samenwerking Laarbeek Energie en Parkmanagement

Op maandagavond 14 november organiseert Stichting Parkmanagement en Laarbeek Energie gezamenlijk een interactieve ondernemersavond waarin we samen kijken naar de mogelijkheden van nieuwe energiebronnen en collectieve kansen.

Bedrijven mogen onderling geen warmte of stroom uitwisselen terwijl hergebruik van energie misschien wel dé oplossing is om de overbelasting van het netwerk te voorkomen. Anderzijds zijn er ook signalen dat daken niet worden benut om zonnepanelen te plaatsen omdat dit verzekeringstechnisch niet wordt toegestaan. We maken een inventarisatie van de belemmeringen en gaan op zoek naar pragmatische oplossingen.

Hans Vereijken is gastheer en zal uiteenzetten welke stappen zijn kwekerij heeft gezet in het kader van de verduurzaming.

Marthijn Junggeburth zal vertellen hoe Bavaria het wel voorelkaar heeft gekregen om geheel energie-neutraal te produceren. We hopen dat zijn verhaal onze ondernemers zal triggeren om beter na te denken over de verduurzaming van hun bedrijf, zowel uit economische, toekomstbestendig als milieu-oogpunt.

Willy van Lankveld, VLM Water Technics
Energieneutraal bedrijfspand.

Wethouder Ron van de Berkmortel zal een toelichting geven over het verplichte C-label voor kantoorpanden.

Aansluitend is er een interactief overleg met andere ondernemers. Hierbij proberen we belemmeringen en praktische oplossingen op te halen.

Locatie: Vereijken Kwekerijen, Peeldijk 6a, Beek en Donk.
Ontvangst: 19.30u.
Aanmelden kan via info@parkmanagementlaarbeek.nl

 

Deel dit bericht!

divider
Geplaatst: 06/10/2022
door Frank Kemme